100 Godina FC Internazionale

U nedjelju 9. 3. `08 god. najbolji klub na planeti slavi 100 godina postojanja. Sve je pocelo 1908. god.kada je FC Internazionale odlucio da se odcijepi od ekipe koja se zvala "Milan Cricket and Football Club"(kojeg ne volimo XD) zbog toga sto su se oni protivili dovodjenju stranaca u klub,od cega i potice ime kluba.Od tada Inter je odigrao 3596 utakmica u svim takmicenjima,pobijedio u 1798,izgubio 857 a nerijeseno odigrao 941.Najvise puta za klub je nastupio Giuseppe Bergomi,cak 758 puta.FC Internazionale je u svojoj bogatoj istoriji osvojio:

-Scudetto(prvenstvo Italije) 15 puta
-Coppa Italia(kup) 5 puta
-Uefa Cup 3 puta
-Italian Super Cup 3 puta
-Champions League 2 puta
Intercontinental Cup 2 puta

Sadasnji predsjednik, i vecinski vlasnik kluba Massimo Moratti na celu je kluba koji nikad nije varao ni u jednom segmentu nogometa,niti su za njega vezane neke vece afere, pa mislim da svi "Internisti" moraju biti ponosni na Inter te dostojno proslaviti,a ostali makar cestitati na tome.

100 anni of  FC Internazionale   1908 – 2008 

FORZA INTER  
(ne obazirite se na Nadinu,ona voli Milan)

E da napomenem da ne navijamo baš svi za Inter… Svakako čestitam… Ali… Da vaas čujem… Za koga vi navijate… Iskreno ne volim fudbal ali… Uvijek ima neko ko vam je drag… Zar ne?… Da vas čujem sad… Za koga navijate? Ko je najbolji ?

by NaDiNa

5 komentara

  1. MILAN PARA SIEMPRE!!!!!!!!!
    FORZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    A ovo, koga je jos briga koliko je godina Interu i ti fazoni, bolje da si to vrijeme potrosio na nesto pametnije..

    😉

    Jesmo ispali, jbga, al kako cu samo da gledam kako inter ispada od l'pool-a.. 😀

Komentariši